Kamado

Kamado - Marco Service, Essen - Kalmthout

Staat veelzijdig buitenkoken op jouw verlanglijst? Is eindeloos variëren voor jou op een multifunctioneel toestel datgene wat je zoekt? Je vindt het in de Kamado. Hij heeft veel aan populariteit gewonnen, door zijn veelzijdigheid: grillen, roken, bakken, stomen en slow cooking kan allemaal met de Kamado. De meerdere keramische lagen van deze barbecue isoleren de warmte, de rook en ook die typische echte barbecuesmaak. Door zijn constructie heeft de Kamado bbq ook een duurzaam karakter en lange levensduur. Je kunt de temperatuur van deze keramische BBQ ver opvoeren, maar evengoed op een 'lager pitje' constant houden. Wil je gewoon je eigengemaakte of kant-en-klare pizza eten dan kan dat evengoed.

Wat maakt de Kamado BBQ zo uniek?

In het Japans betekent Kamado kachel of fornuis. De Kamado barbecue kent sinds enkele jaren een grote populariteit en staat bekend als de eivormige BBQ die bestaat uit vuurvaste keramische materialen met aan de buitenkant een herkenbare glanzende geribbelde structuur. De keramische barbecue is daarom perfect in staat om de temperatuur binnenin contant te houden.

Waarom zou je kiezen voor een kamado?

Je kan de temperatuur van de Kamado grill perfect en eenvoudig regelen dankzij zijn keramische samenstelling. Bovendien is de Kamado volledig afsluitbaar zodat je minder houtskool verstookt. Belangrijk is dat je gebruik maakt van kwalitatief houtskool. Aanmaakblokjes mogen bijvoorbeeld niet gebruikt worden aangezien deze chemische stoffen de keramische lagen kunnen aantasten. Je gebruikt beter natuurlijke aanmaakblokjes zoals WoodWool.

Hoe een Kamado BBQ en grill onderhouden?

Het is aan te raden om na iedere beurt, je Kamado BBQ te reinigen. Zo gaat hij nog jaren mee! Binnenin de Kamado mag je geen water of andere schoonmaakmiddelen gebruiken, dit kan scheuren veroorzaken. Gebruik daarom een roosterborstel om resten te verwijderen. Voor het rooster mag je wel schoonmaakmiddel gebruiken zonder schuurmiddelen, let wel op dat het rooster is afgekoeld.

Wij zeggen; enter the outside and let's go for the Kamado!

Benieuwd naar onze Kamado, en andere buitenkooktoestellen? Maak een afspraak in onze showroom.